Μια αναγκαία απάντηση

Ξεκαθαρίζω μια και καλή κάποια πράγματα.

Και αυτό γιατί πολλοί και διάφοροι, ιδιαίτερα το τελευταίο 24ωρο και κυρίως μέσα από blog και site, ήδη ξεκίνησαν την προσπάθεια να αξιοποιήσουν κατά το συμφέρον τους την πρώτη δημόσια τοποθέτηση μέσα το blog μου και μάλιστα διαστρεβλώνοντας την.

Σε κάποιες περιπτώσεις αυτή η προσπάθεια πήρε απροκάλυπτα ανέντιμα έως και προβοκατόρικα χαρακτηριστικά. Ενδεικτικά:

  • Κάποιοι προβάλλουν επιλεκτικά μόνο κομμάτια, ένα σχεδόν αδιόρατο link για το σύνολο της τοποθέτησης μου θαμμένο κάπου στο τέλος για ξεκάρφωμα.
  • Σχεδόν όλοι αποκρύπτουν το κρισιμότερο κομμάτι της τοποθέτησης μου:

«Εξακολουθώ να πιστεύω ακράδαντα στη θεωρία του Μαρξισμού-Λενινισμού (επιστημονικού σοσιαλισμού), στην νομοτέλεια της κοινωνικής εξέλιξης, στην πρωτοπορία της εργατικής τάξης σε αυτή την εξέλιξη, στην αναγκαιότητα της πολιτικής πρωτοπορίας της εργατικής τάξης να συγκροτείται σε επαναστατικό κόμμα νέου τύπου, στην αναγκαιότητα της επαναστατικής εξουσίας της εργατικής τάξης, στη ρεαλιστικότητα του σοσιαλισμού και της αταξικής κομμουνιστικής κοινωνίας.

Εξακολουθώ δηλαδή να πιστεύω ακράδαντα στην ιστορική αποστολή του Κομμουνιστικού Κόμματος όπως εκφράζεται και στο υπάρχον Πρόγραμμα και Καταστατικό του ΚΚΕ, με τα οποία άλλωστε οργανώθηκα και πάλεψα όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Έχω σκοπό να εξακολουθήσω να παλεύω για την υπόθεση αυτή με όλες μου τις δυνάμεις κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες και ελπίζω ολόψυχα να καταφέρω να σταθώ όρθιος μέχρι τέλους.»

 

  • Σε διάφορα blog / site έντεχνα δινόταν η εντύπωση ότι εγώ ανάρτησα σε αυτά την σχετική δημοσίευση και όχι οι διαχειριστές τους. Δηλώνω ότι αυτό είμαι ΨΕΜΑ. Δεν έχω αναρτήσει τίποτα σε οποιοδήποτε άλλο site, blog ή ΜΜΕ. Η δημόσια τοποθέτηση μου γίνεται αποκλειστικά μέσα από το blog μου: alekosch.wordpress.com.
  • Κάποιοι αισχροί προβοκάτορες έφτασαν μέχρι και να αναρτήσουν φωτογραφίες άλλων προσώπων στη σχετική είδηση με σκοπό να τους ταυτίσουν μαζί μου.

>>> <<<

Χοντρή λαθροχειρία επιχειρείται και σε ένα πιο πολιτικό επίπεδο

Ομάδες και χώροι που επί δεκαετίες αντιμάχονται το μαρξισμό-λενινισμό, τις αρχές του ΚΚΕ και το υπάρχον Πρόγραμμα του (με τα οποία εγώ συμφωνώ απόλυτα) ήδη προσπαθούν να αξιοποιήσουν την αποχώρηση μου για να δικαιώσουν αναδρομικά ξοφλημένες από χρόνια θέσεις, πρακτικές και επιλογές τους.

Ξεκαθαρίζω για άλλη μια φορά ότι αποχώρησα από το ΚΚΕ όχι γιατί εγώ άλλαξα αλλά γιατί θεωρώ ότι το ΚΚΕ εκτρέπεται από τις αρχές που το χαρακτήριζαν από την ίδρυση του. Και μάλιστα πλέον, κάποιες φορές, εκτρέπεται από τις αρχές του πλησιάζοντας ή και υιοθετώντας ακόμα και ξοφλημένες θέσεις και πρακτικές ακριβώς των παραπάνω ομάδων και χώρων.

Από την αρχή ξεκαθάρισα ότι οι επιλογές και οι κινήσεις μου είναι προσωπικές. Όποιος τολμήσει να υπονοήσει ότι τον προσεγγίζω ή τον δικαιώνω τελικά απλώς θα ξεφτιλιστεί ο ίδιος.

ΔΕΝ ΕΠΙΔΙΩΚΩ οποιαδήποτε συνεργασία με κανένα πολιτικό σχηματισμό.

Δε σκοπεύω να ανοίξω κανένα διάλογο με εκπροσώπους πολιτικών χώρων.

Δεν έχω καμία σχέση με τα σενάρια περί «ενότητα της αριστεράς» τα οποία θεωρούσα και θεωρώ επιζήμια.

Άλλωστε ακόμα ελπίζω ολόψυχα να ανατραπεί η πορεία εκτροπής του ΚΚΕ, όσο δύσκολο και αν φαντάζει αυτό σήμερα.

>>> <<<

Ο προσωπικός χαρακτήρας της πρώτης τοποθέτησης μου και το ότι δεν περιλάμβανε μακροσκελείς πολιτικές αναλύσεις είχε να κάνει ακριβώς με το ότι βασική επιδίωξη ήταν να ξεκαθαρίσει ακριβώς κάτι συγκεκριμένο και προσωπικό: Ότι έχω πάψει να είμαι μέλος του ΚΚΕ και ότι «πλέον εκπροσωπώ τον εαυτό μου και μόνο, ότι η ευθύνη των απόψεων μου, των πράξεων ή παραλήψεων μου βαρύνει εμένα προσωπικά και αποκλειστικά.»

Κάποιοι –ίσως και καλοπροαίρετα- απαιτούν εδώ και τώρα να τοποθετηθώ για τα πάντα, γιατί αλλιώς «δεν τους πείθω για την ορθότητα της επιλογής μου», «δε συμβάλω στο κίνημα» κλπ

Δεν απαίτησα από κανέναν να αποδεχτεί τις επιλογές μου και μάλιστα εδώ και τώρα. Πολύ περισσότερο δεν απαίτησα από κανέναν να με ακολουθήσει. Επομένως δεν έχω καμία υποχρέωση να απαντώ στην κάθε απορία ή αμφιβολία διατυπώνει ο καθένας.

Έχω πλήρη επίγνωση ότι είμαι απλώς ένα πρόσωπο. Και κανένα πρόσωπο δεν μπορεί να υποκαταστήσει την συλλογική, πολιτική πρωτοπορία της εργατικής τάξης. Δεν διατύπωσα καμία φιλοδοξία ότι κατέχω την απόλυτη αλήθεια και το αλάθητο επί παντός του επιστητού.

Επιπλέον είμαι εργαζόμενος και όχι αργόσχολος άρα και πρακτικά δεν έχω τη δυνατότητα να απαντάω όλη μέρα σε μηνύματα, σχόλια ή δημοσιεύσεις.

Σκοπεύω να τοποθετούμαι όποτε εγώ κρίνω απαραίτητο:

  • Με γνώμονα πάντα την προώθηση της υπόθεσης της εργατικής τάξης, του σοσιαλισμού, της αταξικής κομμουνιστικής κοινωνίας.
  • Με συναίσθηση της ευθύνης άρα όχι στο “άρπα-κόλλα”.
  • Όσο μου επιτρέπει ο χρόνος και οι δυνατότητες μου.
  • Με ψυχραιμία και νηφαλιότητα χωρίς κανένα άγχος και ανυπομονησία γιατί όπως έχω ήδη πει «τα γεγονότα που με έκαναν να πάρω την απόφαση της αποχώρησης… …επηρεάζουν την πορεία της ταξικής πάλης πολύ βαθύτερα και σε ορίζοντα πολύ μακρύτερο από μια προεκλογική περίοδο…» ή μια κινητοποίηση ακόμα και σοβαρή.

 

Αλέκος Χαλβατζής 22/12/2010

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.