Μεθαύριο Κυριακή 17/5, η 35η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

Έστω και λίγο καθυστερημένα αναπαράγω το κάλεσμα για συμμετοχή.

Με όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας, είναι νομίζω προφανής η ανάγκη να μαζικοποιείται και να δυναμώνει το αντιμπεριαλιστικό, αντιπολεμικό, φιλειρηνικό κίνημα. Ένα κίνημα που ιστορικά και ουσιαστικά δένεται με τα κινήματα διεθνούς αλληλεγγύης, για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαικές ελευθερίες, την πάλη ενάντια στο ρατσισμό, τον εθνικισμό, την ξενοφοβία, το φασισμό…

Η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης είναι ένας ετήσιος σταθμός-ορόσημο, που επιβίωσε ακόμα και στα δύσκολα χρόνια -στις αρχές της δεκαετίας του ’90- και που συνέβαλε στην ανάπτυξη του κινήματος το οποίο εκφράστηκε αργότερα ενάντια στην ιμπεριαλιστική επέμβαση και τους πολέμους στη Γιουγκοσλαβία, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν και αλλού…

Μεθαύριο Κυριακή 17/5 η 35η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης  (παρακάτω αναλυτικά το πρόγραμμα)

Αν κάποιος δεν έχει κάποιο πρόβλημα υγείας η πορεία δεν είναι ακατόρθωτη αρκεί να τηρήσει κάποιες οδηγίες (καπέλο, γυαλιά ηλίου, αντιηλιακό, αθλητικά παπούτσια, μακριά ανοιχτόχρωμα ρούχα κλπ) που δίνονται και αναλυτικότερα στο κάλεσμα της Ελληνικής Επιτροπής Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύηης (ΕΕΔΔΑ) που παραθέτω στο τέλος.

Ακόμη και αν σε κάποιον η συμμετοχή στην πορεία από τον Τύμβο του Μαραθώνα του φαίνεται «βουνό» πάντα μπορεί να πορευτεί από κάποιο ενδιάμεσο σημείο.

Άλλωστε η διαδρομή φέτος είναι κατα τι μικρότερη, καθώς ο τερματισμός φέτος θα γίνει στο ΥΠΕΘΑ αντί για το Σύνταγμα.

Ας πορευτούμε λοιπόν και φέτος στα βήματα του Γρηγόρη Λαμπράκη και των εκατοντάδων χιλιάδων ειρηνοδρόμων που έχουν πορευτεί σε αυτή τη διαδρομή όλα τα προηγούμενα χρόνια.

(ενδεικτικά κάποια παλιότερα δημοσιεύματα για την ιστορία της Πορείας Ειρήνης)

http://www.rizospastis.gr/story.do?id=1759517

http://www.rizospastis.gr/story.do?id=756748

http://www.rizospastis.gr/story.do?id=3722803


H 35η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης θα πραγματοποιηθεί αυτή την Κυριακή 17 Μάη

Εκκίνηση: 8 π.μ. Τύμβος Μαραθώνα
Τερματισμός: 6 μ.μ.Υπ. Εθνικής Άμυνας

Η ΕΕΔΔΑ θα συμμετέχει με πανό και θα χαιρετίσει στη διασταύρωση της Ραφήνας στις 12:00.

 
Οδηγίες προς ειρηνοδρόμους εδώ | Για τα πούλμαν εδώ |  Για τις εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα εδώ

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α

08.00π.μ.Τύμβος Μαραθώνα Τελετή έναρξης: Καλωσόρισμα Μαραθωνοδρόμων – Χαιρετισμός εκ μέρους της Γρ. ΕΕΔΥΕ από τον Γιώργο Λαμπράκη.
 
08.30π.μ. Εκκίνηση πορείας
 
08.40π.μ. Κατάθεση στεφάνου στην προτομή του Γρηγόρη Λαμπράκη
 
09.30π.μ. Στάση Νέας Μάκρης (πρ. Δημαρχείο) – Χαιρετισμοί από το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) και τον εκπρόσωπο της ΠΑΣΕΒΕ, Γιώργο Παναγιώτη.
 
12.00 Διασταύρωση Ραφήνας – Καλωσόρισμα από το Δήμαρχο ή εκπρόσωπό του. Χαιρετισμός εκ μέρους της ΕΕΔΔΑ από την Ευγενία Παπαμακαρίου.
 
13.30 Πικέρμι (Κτήμα Μπουτάρη-Μνημείο Αντίστασης). Χαιρετισμός εκ μέρους της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ από τον Μπερτσιά Νίκο.
 
14.30 Παλλήνη – Στάση μιας ώρας.
 
15.15 Κατάθεση Στεφάνου στο Άγαλμα Λαμπράκη από Δήμο και ΕΕΔΥΕ. Καλωσόρισμα από τον Δήμαρχο ή εκπρόσωπό του. Χαιρετισμός εκ μέρους του Προεδρείου της ΟΓΕ από την Καμπέλη Νατάσα.
 
15.30 Αναχώρηση από Παλλήνη
 
17.30 Αγ.Παρασκευή. Χαιρετισμός εκ μέρους της Επιτροπής Ειρήνης Αγ. Παρασκευής από τον Αντώνη Γουναρόπουλο. Καλωσόρισμα από τον Δήμαρχο ή εκπρόσωπό του. Χαιρετισμός εκ μέρους της Γραμματείας του ΠΑΜΕ από τον Τάκα Πόλυ.
 
18.30 Υπουργείο Εθνικής Άμυνας – Τερματισμός Πορείας. Χαιρετισμός εκ μέρους της Κίνησης για την Εθνική Αμυνα (Κ.ΕΘ.Α) από τον Φωτιάδη Τριαντάφυλλο, απόστρατο αξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού.
Ομιλία εκ μέρους της Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ από το Χρήστο Μαργανέλη. Η εκδήλωση υποδοχής των Μαραθωνοδρόμων θα κλείσει με καλλιτεχνικό πρόγραμμα από το συγκρότημα «Ρωμιοσύνη».
Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.