Η ΜΠΡΙΓΑΔΑ στην ΚΟΥΒΑ – live

Φέτος γίνεται μία πολύ ενδιαφέρουσα προσπάθεια για μέρα προς μέρα κάλυψη των δραστηριοτήτων της μπριγάδας.

Ενδεικτικά η τελευταία σχετική ανάρτηση

 

Από τα πρώτα χρόνια της Νίκης της Κουβανικής Επανάστασης μέχρι και σήμερα, πραγματοποιούνται κάθε χρόνο, τακτικές και έκτακτες, μπριγάδες προς την Κούβα.

Οι μπριγάδες είναι οργανωμένες αποστολές αλληλεγγύης, εθελοντικής εργασίας και γνωριμίας με την Κούβα, τον Κουβανικό Λαό και την Επανάσταση του.

Βασικός φορέας διοργάνωσης τους είναι το Κουβανικό Ινστιτούτο Φιλίας των Λαών ICAP

Αυτές τις μέρες είναι σε εξέλιξη η καλοκαιρινή μπριγάδα «Jose Marti» που απαρτίζεται από αντιπροσωπείες ευρωπαικών χωρών, ανάμεσα τους και έλληνες συναγωνιστές και φίλοι της Κούβας.

Κάθε φορά μετά από κάθε μπριγάδα γίνεται προσπάθεια -και στην Ελλάδα-  με εκδηλώσεις-συζητήσεις και δημοσιεύσεις να μεταφερθεί και στο ελληνικό κοινό η ζωντανή εμπειρία των μπριγαδιστών.

Είναι κάτι που μας ζητούν επίμονα και οι Κουβανοί, να πούμε παντού ότι είδαμε, την αλήθεια: τα επιτεύγματα και τα προβλήματα, τις δυσκολίες και την προσπάθεια, την ομορφία της Κούβας με όλες τις αντιφάσεις της (που την κάνουν πραγματική), να γίνει τελικά ο καθένας μας στη χώρα του ένας πρεσβευτής της Κούβας και της Επανάστασης της.

Φέτος -αν δεν κάνω λάθος για πρώτη φορά (τα τελευταία χρόνια τουλάχιστον)- γίνεται μέσα από το blog του Πολιτιστικού Συλλόγου «Χοσέ Μαρτί» – Αλληλεγγύη με την Κούβα, αλλά και τα blogs και τους λογαριασμού στο facebook των εμπλεκόμενων συναγωνιστών ( ενδεικτικά: Βαγγέλης  , cubaniagriega  , Λουκία κλπ) μία πολύ ενδιαφέρουσα προσπάθεια για μέρα προς μέρα κάλυψη των δραστηριοτήτων της μπριγάδας.

Ενδεικτικά η τελευταία σχετική ανάρτηση

Ετοιμάστε βαλίτσες για την επόμενη Μπριγάδα την Πρωτομαγιά του 2019.

 

 

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.